Navigation:: Αρχική arrow Βιολογικός Βόθρος

Βιολογικός Βοθρος

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΒΟΘΡΟΙ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Απαλλαγείτε οριστικά από τα βυτία ακόμα και εάν έχετε στεγανό βόθρο

Διαθέτουμε την τεχνογνωσία για να μετατρέψουμε τον υπάρχοντα βόθρο σας σε βιολογικό βόθρο ή βιολογικό καθαρισμό.

Βιολογικοί βόθροι και βιολογικοί καθαρισμοί. Άμεση και ολοκληρωμένη λύση

Η εταιρία μας προσφέρει αυτόνομες αναερόβιες μονάδες βιολογικών βόθρων με κανάλια υπεδάφιας άρδευσης καθώς και προκατασκευασμένες η μη μονάδες βιολογικών καθαρισμών με αερισμό από ένα ως και δύο χιλιάδες άτομα.

1*Δυναμικότητα 1-10 άτομα (2 εν σειρά καλύπτουν έως 25 άτομα) ύψος 155cm διάμετρος 170cm

2*Δυναμικότητα 1-15 άτομα (2 εν σειρά καλύπτουν έως 35 άτομα) *κατόπιν παραγγελίας ύψος 185cm διάμετρος 170cm

Ο βόθρος είναι στεγανός και διαθέτει 3 διαμερίσματα όπου γίνετε αναερόβια επεξεργασία του λύματος (BOD 35 με επιτρεπόμενο όριο τα 40) και στην συνέχεια γίνετε υπεδάφια άρδευση και λίπανση του κήπου μέσα από τα κανάλια υπεδάφιας άρδευσης. Τα κανάλια έχουν μήκος 1.20 ύψος 0,40 και πλάτος 0,80. Ο αριθμός των καναλιών καθορίζετε από τον αριθμό των κατοίκων (ένοικος και κανάλι). Δεν χρειάζεται ρεύμα.

Πλεονεκτήματα.

Είναι στεγανός σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία. Κάνει διάθεση του λύματος υπεδάφια χωρίς να χρειάζεται βυτίο και παράλληλα χρησιμοποιεί το νερό αρδεύοντας και μειώνοντας τον λογαριασμό. Κλίνει ερμητικά και δεν έχει καμία οσμή

Συντήρηση

Μία φορά τον χρόνο καθαρισμός του ιζήματος της λάσπης με βυτίο από ειδική θυρίδα.

Η τοποθέτηση και τα χωματουργικά γίνονται με δικά σας συνεργεία και υδραυλικό με σαφείς δικές μας οδηγίες. Ο βόθρος έχει έτοιμο το σημείο ένωσης (Φ125)με την κατοικία όπως και σημείο υπερχείλισης. (Φ125)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΒΟΘΡΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

Οι βόθροι καταστρέφονται κυρίως από την υπερβολική συγκέντρωση λιπών που προέρχονται από τις κουζίνες και τα σαπούνια. Τα λίπη δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα λάσπης στον πάτο ενώ στα τοιχώματα μία αδιαπέραστη μεμβράνη (κρούστα, γλίνα).

Το αποτέλεσμα είναι να μικραίνει η περιεκτικότητα του βόθρου λόγω της συγκέντρωσης της λάσπης, την οποία δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε το βυτίο διότι είναι στερεό απόβλητο.

Ο βόθρος από μόνος του περιέχει μία ζωντανή πανίδα. Η σήψη δημιουργεί βακτήρια τα οποία προκαλούν ζύμωση και διασπούν το απόβλητο.

Τα διάφορα καθαριστικά-χημικά-αντισηπτικά τα οποία χρησιμοποιούμε σκοτώνουν τα βακτήρια αναστέλλεται η σήψη- επεξεργασία με αποτέλεσμα ο βόθρος εάν είναι απορροφητικός να χάνει την απορροφητικότητα εάν δε είναι στεγανός να γεμίζει λάσπη.

Τι απαγορεύεται να ρίχνουμε στον βόθρο και βιολογικό?

Χλωρίνη και χλωριούχα καθαριστικά. Το χλώριο σκοτώνει ένζυμα και βακτήρια πού υπάρχουν στον βόθρο ενώ η χρήση του απαγορεύεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού σαν εξαιρετικά καρκινογόνος.

Απολυμαντικά, καυστική ποτάσα, υδροχλωρικό οξύ (άκουα φόρτε) όπως επίσης και αντιβακτηριδιακά καθαριστικά όπως πχ. το παπί για τις τουαλέτες ή υγρό σαπούνι για τα πιάτα και τα χέρια με την ένδειξη αντιβακτηριδιακό απολυμαντικά καθώς και οτιδήποτε καθαριστικό που περιέχει οξύ.

Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?

Βιοδιασπώμενα οικολογικά προϊόντα μη χλωριούχα με βάση μικροοργανισμούς και ένζυμα διάσπασης οργανικών αποβλήτων. Όσα προϊόντα έχουν την ένδειξη βιοδιασπώμενα ή περιέχουν <5% ανιονικά τασιενεργά και δεν περιέχουν χλώριο (Chlorine) ή οξύ (acid)

Που τα βρίσκουμε?

Η εταιρία μας διαθέτει την νέα σειρά ACTEMIA η οποία συμπεριλαμβάνει προϊόντα οικιακής και επαγγελματικής χρήσεως για κουζίνες και μπάνια που αφορούν σωληνώσεις, λιποπαγίδες, πουρί και οσμές.

Το βιοδιασπώμενο υπερσυμπυκνωμένο πολυκαθαριστικό, απολιπαντικό επιφανειών OILEATER που καθαρίζει λάδια, καμένα και μη, πίσσα, πετρέλαιο, βενζίνη, αιθάλη, μελάνι, κερί, αίμα. Ιδανικό για κουζίνες, πλακάκια, απορροφητήρες, πατώματα, λεκέδες στα ρούχα, στα χαλιά, στις μοκέτες.

Επίσης το καθαριστικό απολυμαντικό MICROFRESH ειδικό για τον καθαρισμό της τουαλέτας από την λεκάνη μέχρι το πάτωμα και τους τοίχους.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε προϊόντα με την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

Πώς καθαρίζουμε τους βόθρους και πώς επαναφέρουμε την απορροφητικότητα.

Τα ένζυμα και οι μικροοργανισμοί BACTIPLUS, EZ-3006, EΖ-GTX & EΖ-BIOSOCKS προκαλούν ζύμωση στα οργανικά απόβλητα του βόθρου μειώνοντας την οσμή μέχρι 80% καθαρίζοντας τα τοιχώματα, διασπώντας την συσσωρευμένη λάσπη, επαναφέροντας την αρχική απορροφητικότητα καθαρίζοντας παράλληλα και το δίκτυο των σωληνώσεων.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Ρίξτε προληπτικά ένζυμα στον απορροφητικό βόθρο σας. Δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ βυτίο!

Αλλά και αν ακόμα χρησιμοποιείτε θα απαλλαγείτε οριστικά από αυτό επαναφέροντας την απορροφητικότητα.

texnikos-asfaleias-kefalonia